Ringekampanje, vikar eller rekruttering?

 

Venezu hjelper deg med din rekruttering

Visste du at Venezu er storleverandør av dyktige medarbeidere til B2B bedrifter? Totalt har undertegnede ansatt ca. 1000 personer opp gjennom årene til Venezu, derav ca. 1/3 av disse har vært vikarer / rekrutteringer til våre kunder. Det er fordeler og ulemper med hvordan en løser behovet for nye folk, og dette blogginnlegget vil fokusere på nettopp det.

Mange tenker på Venezu og da møtebooking,salg, digital markedsføring, support og telefonen. Det er bra at vi er høyt oppe i våre kunders bevissthet når det gjelder nettopp dette, men visste du at vi har rekruttert til over 100 ulike stillinger? Den oversikten finner du her: https://info.venezu.no/om-du-har-jobben-har-venezu-kandidaten

Hvordan startet det? I begynnelsen gjorde Venezu stort sett bare ringeoppdrag for våre kunder og vi utviklet oss i takt med de behov markedet hadde. Det er også nettopp hvorfor vi er blitt digitale markedsrådgivere: https://info.venezu.no/google-hubspot-ringeaktivitet «Innovation is everything - innovate or die» heter det. Dette henger tett sammen med både våre ringetjenester og de ressurser vi rekrutterer til våre kunder.

Men tilbake til hva en skal velge: det er åpenbart at når vi rekrutterer en Senior Developer til en av våre kunder, så har ikke han jobbet med telefonsalg eller han har ringt outbound. Han har heller ikke jobbet med inbound marketing. Det er en ren rekruttering der undertegnede matcher kandidat og kunde. Derfor vil jeg fokusere på salgs- og markedsressurser i dette innlegget. At vi er en av de største leverandørene på dette innenfor IT i Norge vet vi allerede i dag – her er de råd som vi gir kundene våre om hva de skal velge:

  • Salgs- og markedsaktiviteter utført fra vårt kontor: fordelen er åpenbar for her kan en skru av og på kampanjene etter behov og vi er fleksible etter kundenes behov. Ønsker du to ukers kampanje? Ingen problem – vi binder deg ikke opp i flere måneder og så viser det seg at du ikke er fornøyd. Vi setter kundene først og en har en lett vei ut om vi ikke leverer. Dermed får du en fleksibel, men dyktig ressurs. Ulempen er selvsagt at vi ikke kan garantere at vedkommende er ansatt hos oss om noen måneder: vi har en felles forståelse med de som jobber her der vi trener og lærer våre ansatte opp, slik at de kan nå opp i konkurransen om neste jobb. Venezu og møtebooking er for mange en stepstone og det er nettopp det som gjør oss attraktiv og at vi tiltrekker oss mange dyktige folk som møtebookere. Finansavisen skrev om oss og dette for litt siden: https://selg.venezu.no/blog/venezu-har-ringt-3-millioner-salgspitcher-for-norske-it-selskaper
  • Vikar: med en vikar så har en igjen fordelen av fleksibilitet – da opererer vi ofte med «try-and-hire» og dermed får begge partner muligheten til å teste ut om dette er noe for dem! Vi ser at i de aller fleste tilfeller så leder dette til en ansettelse, så dette er en utmerket måte å teste ut om forventinger og leveranser står i stil. Noen ganger gjør de ikke det og da vil Venezu, som arbeidsgiver, håndtere alt rundt dette. I tillegg så har man en lenger oppsigelsestid – som regel en måned fra siste dag i måneden, det er for å sikre begge parter: som arbeidsgiver vil du ha litt forutsigbarhet tilfelle vikaren sier opp jobben, og som vikar vil du ikke jobbe for noen på en slik avtale om du kan sies opp på dagen. De tilbakemeldinger vi får fra både kunder og våre vikarer er at dette er en god måte å starte arbeidsforholdet på og de bruker denne tiden som en del av prøvetiden
  • Rekruttering: målet med et vikariat er ofte en fast ansettelse og det er ikke å legge skjul på at det er som regel det folk ønsker. Det går rett og slett på det å ha en sikker arbeidsplass å gå til. Fordelen for bedriften er at en får en medarbeider som blir over lengre tid og for arbeidstaker at en har trygghet. Ulempen er selvsagt at ved en eventuell feilansettelse så er det vanskeligere for en arbeidsgiver å avslutte dette.

Så hva skal en velge? Vi har mange som har vært nyutdannet hos oss og jobbet internt med salgs- og markedskampanjer, tatt steget ut som vikar og deretter fått fast ansettelse. Vi har mange som har begynt som vikar og dermed blitt fast ansatt også. Og det er flere og flere der vi har gjort en ren rekruttering. Alle metoder har sine fordeler og ulemper og vår Venezu sin del er det enkelt: vi gjør det kundene våre ønsker og det er det vi formidler til kandidatene som er aktuelle. Så opplever vi at det er de som sier at de ikke vil være vikar først og vil bli ansatt med en gang. Da hender det at vi mister gode kandidater mens andre ganger så kan kundene våre gå med på det.

Jeg får mange spørsmål om hvordan prosessen vår er, hvordan vi løser oppdrag og hva som gjør at vi finner kandidater som passer bedre enn det mange av konkurrentene våre greier. Til det så har jeg tre ting som jeg alltid ser etter og en arbeidsmetodikk som sjeldent slår feil:

  • Kandidaten har et godt håndtrykk når jeg møter dem første gangen
  • Vedkommende ser meg inn i øynene under intervjuet
  • Det er ikke jeg som skal stå for snakkingen mesteparten av tiden under intervjuet
  • Walk the extra mile: legge mer tid i kandidatsøk en konkurrentene

Nå vil jeg igjen understreke at nå snakker jeg om salgs- og markedspersonell. En IT-utvikler er kanskje ikke den som snakker mest under et intervju.

Vil du lære mer om Venezu som din bemanningspartner? Book da er møte med meg og hør hva som skiller oss fra alle våre konkurrenter: https://meetings.hubspot.com/stein-dale

 

Tilbake til Bloggen

Relaterte Artikler

Ingen har flere gode unnskyldninger enn selgere

 

OM DU ER SELGER ER IKKE MØTER ALT.

Men det gir deg mulighet til å møte kunder, det igjen genererer tilbud til disse, tilbud blir til...

Hvor mange møter booker vi for våre kunder?

  Møtebooking og antallet møter vi booker for våre kunder på en kampanje Ett spørsmål som jeg får i...